gand de primavara

 
joined: 2015-04-29
Points87more
Next level: 
Points needed: 113

Tu esti cheia fericirii mele

Oamenii gresesc grav atunci cand isi proiecteaza fericirea asupra altor persoane.

Nimeni nu este obligat pe lumea asta sa te faca pe tine fericit/a.

Am mai scris asta in nenumarate randuri – fericirea este o chestiune care ITI apartine!
Fiecare om este responsabil de propria fericire!

Nu exista “tu esti cheia fericirii mele” in afara momentului cand te afli in baie si te uiti in oglinda.

Altfel, nu putem sa mai vorbim despre fericire, ci despre proiectie, adica despre presiune pusa pe umerii celuilalt si, intr-un sfarsit, despre chin!

Da, va rog sa ma credeti, este un chin sa incerci sa faci fericita o persoana care este incapabila sa-si asigure singura fericirea.

Un om care nu poate fi fericit de unul singur – indiferent ca este barbat sau femeie – este un desert. Oricat ai incerca sa plantezi ceva… totul se usuca rapid, totul se arde.

Fericirea vine dinspre interior spre exterior si nu invers, ceea ce inseamna ca este o prostie sa astepti ca fericirea sa vina de la altcineva.

Asta suna a impotenta!

Si lumea e plina de impotenti! Si nu, acum nu ma refer la organul masculin… ci la oameni care nu pot… care nu vor si care nu inteleg.

Sa cauti fericirea la o alta persoana mi se pare un abuz cumplit! Nimeni nu trebuie sa care pe umeri o asemenea povara.

“Si atunci ce nevoie am de o alta persoana langa mine?” – vor intreba unii.

Ai, pentru ca cel/cea de langa tine te ajuta sa cresti, te insoteste pe frumosul drum al fericirii si este acolo in momentele de nefericire – iar asta se numeste IUBIRE!

Nu exista fericire continua! Aia ar fi cumva o boala!

Exista momente de fericire, momente de nefericire si momente neutre – momente in care nu te gandesti daca esti fericit sau nu, ci doar traiesti.

Alternanta asta da culoare vietii. Viata intr-o fericire continua ne-ar condamna la plictis cu zambetul pe buze. Am fi niste zambitori cu cearcane si riduri adanci de expresie.

Viata este o succesiune de momente placute si mai putin placute, o succesiune de zboruri si caderi, de lacrimi si zambete… toate intr-un mix extrem de interesant si deloc lipsit de senzatii tari – la propriu.

Cum sa te scoata altcineva din toate starile astea? Ar insemna ca altcineva sa traiasca in locul tau, ceea ce – cel putin pe moment – este imposibil!